Kasvot yrityksen takana – Carmenian synty & tiimin esittely

Carmenian tiimi

Carmenia syntyi halusta tuottaa parempaa ympäristöä asiakkaidemme tarpeisiin. Onnistumisemme mittari onkin aina ollut asiakkaan tyytyväisyys. 

Carmenia on neljän asiantuntijan ketterä ympäristösuunnittelutoimisto, jonka erikoisalaan kuuluu mm. leikkivälineiden tuntemus. Tarjoamme pihasuunnittelupalveluiden lisäksi pihaneuvontaa, leikki- ja liikuntapaikkojen turvatarkastuksia, sekä viheralueiden valvontaa. Olemme asiakkaidemme apuna aina suunnittelusta toteutukseen.

Yrityksen synty – ympäristöt rakennusten vertaisiksi 

Me Carmenialla rakastamme työskennellä maisemasuunnittelijoina, sillä se on ainutlaatuinen keino aktivoida ihmisiä ja tukea ympäristölle osoitettua tarkoitusta. Juuri tämän vuoksi halusimmekin perustaa oman yrityksen ja Carmenia syntyi tammikuussa  2010 Johannan ja Meerin toimesta. 

Meitä inspiroivat rauhoittavan luonnon ja aktivoivan kaupungin erot ja yhtäläisyydet. Mielestämme niillä molemmilla on kiistaton vaikutus ihmisen mielialaan ja toimintaan.

Meille jokainen uusi projekti on innostava haaste, jolla pyrimme rakentamaan parempaa ympäristöä, toiminnan tueksi. Toimintamme kulmakiviä ovatkin rohkeus ja luottamus. 

maisemasuunnittelijat Johanna ja Meeri

“Kyse ei ole vain pihasta ja rakennuksesta, kyse on elämästä ympäristössä. Haluamme rakentaa inspiroivaa ja aktivoivaa ympäristöä ihmisten ja yhteisöjen toiminnan tueksi.” 

Carmenian tiimi 

Carmenian perustajat, Meeri ja Johanna, tunsivat toisensa jo opiskellessaan hortonomiksi Oulussa. Valmistumisen jälkeen Meeri oli 2009 kesän töissä Etelä-Suomessa viherrakennusalan yrityksessä, jossa teki työnjohtoa ja pihasuunnittelua. Siellä hänelle heräsi ajatus oman yrityksen perustamisesta, joten Meeri kysyi Johannan kiinnostusta asiaan –  ja näin syntyi Carmenia. 

Yrityksen perustaminen lähti yhteisestä toiveesta ja haaveesta nostaa ympäristöt rakennusten vertaisiksi, sillä meidän mielestämme kyse ei ole vain talosta tai pihasta, vaan elämästä ympäristössä. 

Ensimmäisinä vuosina työt keskittyivät pihasuunnitteluun yksityisasiakkaille ja pian myös taloyhtiöille. Tuona aikana osallistuimme aktiivisesti muun muassa nuorten yrittäjien ja Maisemasuunnittelijat RY: toimintaan. 

Myöhemmin tiimimme vahvistui, kun mukaan liittyivät maisemasuunnittelijat Aila ja Maria. Aila aloitti Carmenialla suunnittelijana keväällä 2020 ja Maria heti vuotta myöhemmin keväällä 2021. Koko Carmenian tiimillä on hortonomin koulutus maisemasuunnittelun koulutusohjelmasta sekä muita alan opintoja täydentämässä vahvaa osaamistamme, jota kehitämme myös jatkuvasti. Carmenian tiimissä on ideoille tilaa – meillä muistetaan auttaa, kiittää ja varmistaa se, että hommat aina hoituvat ammattimaisesti ja joustavasti alusta loppuun asti. 

“Carmenia on uusista ideoista innostuva hiukset tuuliputkella kulkeva luonnonlapsi joka näkee kauneutta kaikkialla. Hän istuu kalliolla auringonlaskussa maalaillen unelmapuutarhaansa.” – Maria

Tällä hetkellä Meeri ja Johanna toimivat projektipäällikköinä, vastaten kaikkien projektien aikataulutuksesta, sekä yhteydenpidosta asiakkaisiin. He osallistuvat myös erilaisiin kilpailutöihin. Maria keskittyy yksityispihojen ja pienempien taloyhtiökohteiden suunnitteluun yhdessä Johannan kanssa. Aila ja Meeri suunnittelevat isompia taloyhtiökohteita ja rakennusliike- ja arkkitehtiasiakkaiden isompia hankkeita. Koko tiimimme on kuitenkin tarvittaessa tiiviisti mukana kaikissa projekteissa asiakkaan tarpeiden mukaisesti. 

Carmenian palvelutarjonta 

Palvelutarjontamme laajentui muutama vuosi sitten pihasuunnittelusta leikkipaikkojen tarkastuksiin ja viherrakentamisen valvontaan. Viime vuosina olemme kehittäneet toimintaamme ja laajentaneet asiakaskuntaamme yhä enemmän julkiselle puolelle. Teemmekin nykypäivänä myös esimerkiksi koulujen, päiväkotien sekä korttelipihojen suunnitelmia. 

Meille on tärkeää kehittää ammattitaitoamme ja omaa tiimiämme jatkuvasti. Mielestämme maisemasuunnittelijan yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on halu suunnitella parempaa ympäristöä ja oppia uutta. Tiimissämme tulee työskentelemään tänä vuonna myös kaksi alan harjoittelijaa. 

Carmenia on innostava ja joustava maisemasuunnittelutoimisto, joka palvelee Oulusta käsin asiakkaita ympäri Suomen, erilaisissa maisemasuunnitteluun liittyvissä kysymyksissä. Me Carmenialla ymmärrämme ja tunnemme asiakkaidemme mahdolliset huolenaiheet ja tiedämme, mikä merkitys jouhevalla, mutta kustannustehokkaalla prosessilla on. 
Kiinnostuitko Carmeniasta työpaikkana tai tarvitsetko ammattimaisen, ketterän ja innostavan maisemasuunnittelutiimin käyttöösi? Ota meihin rohkeasti yhteyttä ja keskustellaan lisää!