Mai­se­ma­suun­nit­te­lua ketterästi läpi Suomen

Karsikon_koulu

Me Carmenian maisemasuunnittelutoimistossa palvelemme asiakkaitamme Oulusta käsin. Suunnittelemme piha-alueita niin julkisiin kuin yksityisiinkin kohteisiin läpi Suomen. 

Palvelemme ammattitaidolla koko Suomen alueella

Meille kyse ei ole ainoastaan pihasuunnitelmasta vaan elävästä ympäristöstä. Teemme jokaisen projektin asiakas keskiössä ja tavoitteenamme onkin rakentaa inspiroivaa ja aktivoivaa ympäristöä ihmisten ja yhteisöjen toiminnan tueksi. Haluamme keventää asiakkaidemme mieltä ja olla heille ympäristösuunnittelun luottokumppani. Kattavaan osaamisalueeseemme kuuluu mm. päiväkoti-, koulu-, hoivakoti-, sekä taloyhtiöpihojen suunnittelu. 

Toimistomme sijaitsee Oulussa, mutta teemme maisemasuunnittelua erityisesti julkisiin kohteisiin myös muualle Suomessa. Viime vuonna kohteita suunniteltiin mm. Helsinkiin, Joensuuhun ja Tampereelle. 

hoivakodin pihasuunnitelma

Maisemasuunnitteluprosessi alkaa aina asiakkaan tarpeiden ja toiveiden kartoituksesta. Teemme suunnittelun aloituskäynnin itse kohteessa, jotta voimme havainnoida maastoa, kasvillisuutta sekä ympäristöä. Huomioimme aina asiakkaan toiveet ja tarpeet, aikataulun ja suunnittelemme budjetin puitteissa.  Teemme huolellisen yksityiskohtaisen työsuunnitelman, joka mahdollistaa kustannustehokkaan prosessin.

Aloituskäynnin jälkeen hoidamme työt yleensä etänä, sillä suunnittelukokoukset on mahdollista pitää etänä, esimerkiksi Teamsin kautta ja käytämme etätyökaluja tiedon jakamiseen muiden suunnittelijoiden kanssa. Näin saamme muiden suunnittelijoiden suunnitelmia meidän työn taustalle ja voimme itse jakaa muille helposti tietoa. 

maisemasuunnitelma

Työmaavaiheessa  käymme sen sijaan usein paikalla varmistamassa, että toteutus vastaa suunniteltua. Osallistamme asiakasta suunnitteluprosessin aikana ja pidämme asiakkaan aina ajan tasalla työn etenemisestä. Avain työmme onnistumiseen on jatkuva vuoropuhelu asiakkaan kanssa.  

Millaisia projekteja Carmenian maisemasuunnittelijat tekevät? 

Viime vuonna Carmenia suunnitteli piha-alueita erityisesti julkisiin kohteisiin niin Oulussa kuin muuallakin Suomessa. Piha-alueet suunniteltiin mm. hoivakotiin Turkuun, päiväkotiin Tampereelle, sekä useisiin taloyhtiöihin Helsinkiin, Vantaalle, Espooseen ja Ouluun. Alla lyhyesti muutamasta suunnittelemastamme kohteesta viime vuodelta. 

Karsikon koulun pihasuunnitelma – Joensuu 

Carmenia vastasi uuden Karsikon koulupihan suunnittelusta Joensuussa. Siellä oppilaiden sisäänkäynnit ovat selkeästi omilla pihoillaan. , Pihan toiminnot suunniteltiin niin, että lähellä kunkin luokka-asteen sisäänkäyntiä olisi heille sopivia toimintoja. Esikoululaisten piha suunniteltiin omaksi, rajatuksi kokonaisuudekseen. Haluamme suunnitella toimivia, lasten kehitystä tukevia ympäristöjä, joten tämänkaltaiset projektit ovat tiimillemme erityisen mielekkäitä. Voit lukea lisää taustoista sekä suunnitelmasta artikkelistamme täältä

Karsikon koulun pihasuunnitelma
Lähde: Karjalainen / Mikko Makkonen

Nappulaniemen päiväkodin pihasuunnitelma – Tampere

Tampereella vuonna 2022 avattu Päiväkoti Nappulaniemi toteutettiin toimivan arjen ja kestävän kehityksen ehdoilla. Carmenian vastuulla oli suunnitella päiväkodin suuri piha-alue, jonne haluttiin monipuoliset piha-alueet sekä pienille, että isoille lapsille, sekä pelikenttä. Piha-alueelle käytettiin vaihtelevasti eri materiaaleja, ja pihalta löytyy niin nurmikenttää, tekonurmea, betonilaattaa, asfalttia, kivituhkaa, hiekkaa, turvahaketta, kuorikatetta kuin istutuksiakin.

Nappulaniemen päiväkodin pihasuunnitelma
Lähde Lapti

Metsolan koulun pihasuunnitelma – Helsinki

Metsolan alakoulu Helsingissä avattiin nyt vuoden 2023 tammikuussa. Metsolan koulun suunnittelussa erityistä huomiota kiinnitettiin ympäristöasioihin ja kohteelle haettiinkin RTS-ympäristösertifikaattia, Ympäristöasioita ja elinkaarikestävyyttä huomioitiin myös pihan ratkaisuissa.  Projekti toteutettiin yhdessä Hoivatilojen kanssa. Suunnittelimme koulupihan niin, että se monipuolisuudellaan rohkaisee lapsia liikkumaan ja leikkimään. Oleellista oli tietysti myös turvallisuus ja valvottavuus, sekä edellä mainitut elinkaarikestävyyteen liittyvät tekijät.  

Voit lukea lisää koulupihojen suunnittelusta yleisesti täältä. 

Tällä hetkellä rakennusvaiheessa ovat suunnittelemistamme kohteista  mm. Heinätorin päiväkoti Oulussa ja As. Oy Helsingin Rantahelmen asunnot, joiden asukaspihan suunnittelusta vastasi Carmenia,. Kulttuurihistoriallisestikin tunnettu Ramsinranta on sijaintina täysin omaa luokkaansa, sillä lähellä on rantaa ja luontoa. Suojaisalla asukaspihalla on mm. pieni leikkipiha, grillipaikka, pergola ja kuntoiluvälineitä. 

Meille ympäristö on sydämen asia ja suunnittelemme julkisia piha-alueita aina loppukäyttäjä ja asiakas keskiössä. Mikäli siis etsit ammattitaitoista, rohkeaa ja ketterää maisemasuunnittelijaa projektiisi, ethän epäröi olla meihin yhteydessä!