Yhteenveto har­joit­te­lua­jas­ta

Kukkia istutuksessa

Harjoitteluni Carmenialla alkaa olla lopuillaan. Aiemman kirjoitukseni jälkeen olen päässyt toteuttamaan luonnossuunnitelman asiakkaan pihalle alusta loppuun. Suunnitelmaa tehdessä pääsin itse näkemään, kuinka suunnitteluprosessi etenee aloituspalaverista aina valmiin suunnitelman lähettämiseen. Lisäksi, olen päässyt toteuttamaan istutussuunnitelmia, laatimaan kustannusarvioita ja työselostuksia.

Kesäkuun alkupuolella olin istuttamassa kesäkukkia asiakkaiden pihoille. Toteutimme aiemmin tehdyn istutussuunnitelman pohjalta yhden kohteen, jossa pääsin näkemään kuinka pienellä pihalla työskentely onnistuu ja mitä kaikkea siinä tulee ottaa huomioon. Pääsin myös toteuttamaan itse piirtämääni muuri- ja istutussuunnitelmaa. Tässä kohteessa oli mukava päästä näkemään kuinka suunnitelma toteutetaan, sillä joitain asioita jouduttiin töiden edetessä muuttamaan ja tekemään eritavalla kuin oli ajateltu.

Istutetut kesäkukat ja istutusalueen rajaus.
Harjoittelun aikana istutettuja kesäkukkia ja istutusalueen rajausta.

Viimeisellä työviikolla sain osallistua siirtonurmen asennustöihin. Ennen nurmen asennusta vanha nurmi ja ohut kerros pintamaata poistettiin. Tämän jälkeen kaivinkone levitti uutta multaa, jonka pinnan harasimme ja jyräsimme useamman kerran, kunnes mullan pinnalla ei ollut enää painanteita. Seuraavana päivänä työmaalle saapui siirtonurmi, jonka asensimme paikoilleen.

Nurmikkoistutus
”Siirtonumikon asentaminen oli mielenkiintoista ja oli mukava päästä tekemään erikoisempia viherrakennustöitä.”

Kahden kuukauden harjoittelun aikana pääsin näkemään ja oppimaan paljon uutta, josta on minulle varmasti paljon hyötyä tulevaisuudessa. Opin käyttämään ViherLT-ohjelmaa ja sain uusia AutoCAD-taitoja. Oli myös mielenkiintoista olla mukana samassa projektissa, jossa kuivatussuunnittelija laati rivitalopihalle kuivatussuunnitelmaa.

Vaikka olen työskennellyt enimmäkseen Johannan ja Meerin kanssa, en saa unohtaa Pihakukkojen viherrakentaja Timoa, jolta olen saanut arvokkaita neuvoja niin suunnitelmien kuin työselostusten laatimiseen rakentajan näkökulmasta. Kiitokset vielä kaikille, joiden kanssa olen päässyt työskentelemään ja kiitos asiakkaille.

– Hanna