Viherpäivät 2024: vi­her­vuo­roi­suut­ta, ver­kos­toin­tia ja Vi­her­tek­niik­kaa 

Carmenia otti jälleen osaa Viherpäivät -tapahtumaan, joka edistää viheralalla tapahtuvaa kehitystä ja yhteisöllisyyttä. Viherpäivät ja -tekniikka -tapahtuma kokoaa vuosittain noin 1500 viheralan ammattilaista ja on vakiinnuttanut asemansa alan tärkeimpänä koulutus-, näyttely- ja verkostoitumistapahtumana. Tapahtuma mahdollistaa erinomaisen tilaisuuden verkostoitua muiden alan ammattilaisten kanssa, tarjoten samalla tietoa globaaleista hankkeista, hyvistä käytännöistä ja onnistuneista esimerkeistä ihmisen ja vihreän ympäristön vuorovaikutuksesta. 

Vuoden 2024 teema ”Vihervuoroisuus – hyvinvointia molemmille” keskittyi vastavuoroisuuden merkitykseen viheralalla ja siihen, miten voimme entistä paremmin huomioida vihreän ympäristön ja tarjota hyvitystä sen tarjoamista palveluista ihmisille. Viime vuonna esittelimme Viherpäivien antoa teeman ja luentojen merkeissä. Voit lukea lisää vuoden 2023 Viherpäivistä täältä. 

Kuva: Milford köynnösvaijeri 

Vuoden 2024 seminaariohjelmassa paneuduttiin vihervuoroisuuteen eri näkökulmista, kuten maaperän, kasvillisuuden ja veden näkökulmista. Keskustelimme muun muassa elävän maaperän merkityksestä ja kuulimme käytännön kokemuksia kierrätyskasvualustojen hyödyntämisestä, vesien puhdistusratkaisuista sekä avohulevesijärjestelmien ylläpidosta. Lisäksi tapahtumassa käytiin läpi viheralan työllisyystilannetta ja osallistavaa toimintaa, joka edistää vihervuoroisuutta.

Vihertekniikka-näyttely 2024

Vihertekniikka 2024 -näyttely Paviljongin messuhalleissa oli jälleen mahtava tilaisuus viheralan ammattilaisille uppoutua uusimpiin innovaatioihin sekä verkostoitua muiden alan toimijoiden kanssa. Vuoden 2024 näyttely olikin erinomainen, Vihertekniikka ja Talvitiepäivät -tapahtumien yhdistäessä voimansa saman katon alle.

Kuva: istutusruukku Pala

Talvitiepäivät tarjoavat inspiroivan foorumin ajatusten vaihdolle talven ja muuttuvien olosuhteiden asettamista haasteista ja innovatiivisista ratkaisuista, kooten yhteen tavallisesti teiden, katujen ja yksityisteiden ammattilaiset, asiantuntijat, päättäjät, opiskelijat sekä kaikki tieasioiden vastuunkantajat. Vuoden 2024 -tapahtumassa olikin mielenkiintoista saada myös tämä aspekti osaksi Viherpäiviä. 

Me Carmenialla viihdyimmekin Vihertekniikka-näyttelyn parissa pitkään vaihtaen ajatuksia vanhojen tuttujen ja uusien tuttavuuksien kanssa. Liikuimme aktiivisesti messuhalleissa, tutustuimme näytteilleasettajien tarjontaan ja loimme uusia yhteyksiä viheralan huipputekijöiden kanssa.

Kuva: Carmenian Meeri & Johanna, Hyönteishotelli 

Näyttelyssä oli lähes sata näytteilleasettajaa esittelemässä innovatiivisia tuotteitaan ja kertomassa toiminnastaan. ViherAreena tarjosi käytännönläheistä ja soveltavaa ohjelmaa maksuttomasti kaikille näyttelyvieraille. Viherpäivien teema näkyi vahvasti Vihertekniikka -näyttelyn ja erityisesti ViherAreenan ohjelmassa. ViherAreena tarjosi käytännönläheistä ja soveltavaa ohjelmaa kaikille näyttelyvieraille. 

Kuva: Lakka, betonikiviä

Kokonaisuudessaan Viherpäivät oli jälleen mahtava kokonaisuus tutustua alan muihin toimijoihin ja inspiroitua viheralan toiminnasta ja -tuotteista. Vihernäyttely tarjosi ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua uusimpiin tuotteisiin, saada inspiraatiota alan innovaatioista ja luoda kestäviä kontakteja.