Ilmettä rivitalopihalle pihasuunnittelulla

Vesiaihe

Pienelle rivitalon pihallekin voidaan pihasuunnittelulla tuoda ilmettä ja saada pihaa paremmin käyttöön. Tässä yksi suunnittelemamme rivitalokohde.

Valmis pihasuunnitelma

Rivitalon pihasuunnitelmassa laajennettiin olemassa olevaa terassia betonikiveyksellä niin, että pihalle saatiin tilaa aurinkotuolia varten. Tuoli sijoitettiin suojaisaan paikkaan aidan vierustalle. Terassin ja toisen aidan väliin jäi pieni kaistale, joka pinnoitettiin betonikivin, jolloin alueelta ei tarvitse leikata nurmikkoa ja sitä voidaan hyödyntää esimerkiksi puutarhavälineiden säilytyksessä.

Pihalle asennettiin myös vesiaihe, jossa on hämäräkytkimellä toimiva valo. Vesiaiheen sijainti mietittiin pihasuunnitelmassa niin, että se näkyy matalasta olohuoneen ikkunasta sisälle. Terassille sijoitettiin kaksi valkoista Serralunga Liscio siena -ruukkua, joihin voidaan istuttaa kesäkukkia sekä talveksi esimerkiksi havuja ja kanervia.

Ruukkuistutuksia

Pihalle suunniteltiin pieni hyötytarha, jossa on kaksi rungollista herukkaa ja kaksi viljelylaatikkoa, joihin voi vuosittain vaihtaa haluamansa kasvit kasvamaan. Lisäksi pihalle suunniteltiin perheomenapuu, joka tuottaa satoa vaikka lähellä ei olisikaan toista omenapuuta. Omenapuuta ei vielä kuvia otettaessa oltu istutettu. Pihaa rajaa kahdelta sivulta koristearonia-aita. Pensasaidan vierustalle istutettiin eri aikaan kukkivia perennoja tuomaan pihalle väriä ja vaihtelua. Istutusalueet on rajattu nurmikosta betonikivireunuksella, jolloin nurmikon leikkuu on helppoa.

Pihan kiveystyöt tehtiin syksyllä 2011 ja vesiaiheen asennus ja kasvien istutukset keväällä 2012. Valmiin pihan kuvat on otettu kesällä 2012.