Har­joit­te­lu­jak­son alkuaika

Harjoittelujaksoni Carmenialla alkoi toukokuun alussa. Nyt kolme viikkoa harjoittelun alkamisen jälkeen ajattelin kertoa, miten harjoittelu on lähtenyt käyntiin.

Ensimmäisellä työviikolla pääsin luonnostelemaan suunnitteilla olevan rivitalopihan leikkialueita. Samalla opettelin ViherLT-ohjelman käyttöä. Kävimme myös konsultointikäynneillä parissa kohteessa, joista toisen sain hoitaa pääasiassa itsenäisesti. Tehtävänäni oli myös kirjoittaa konsultointikäyntien muistiot asiakkaille.

Toisella viikolla kävimme leikkaamassa pensaita ja tekemässä kevätkunnostustöitä asiakkaiden pihoilla. Loppuviikosta valmistauduimme Haapajärven Puutarha-, piha- & mökkimessuille, joissa olimme yhteistyökumppanina Suomen Vihertekniikka Oy:n osastolla. Ennen messuja pääsin osallistumaan messuosastojen rakentamiseen. Olin mukana messuilla lauantaina ja pääsin kuuntelemaan myös muutaman luennon messupäivän aikana. Messuille osallistuminen oli minulle aivan uutta ja siksi kaksi päivää messujen parissa oli erittäin opettavaista niin asiakaspalvelun kuin messujen järjestämisen kannalta. 

Kivitöitä Rudukselta
”Haapajärven Puutarha-, piha- & mökkimessulla ihastuin Ruduksen Torino-pihakiviin ja Paasikkomuuriin.”

Kolmannella viikolla keskityin pääasiassa suunnittelutöihin. Kävin myös Johannan kanssa tekemässä mittaustöitä suunnittelukohteessa yhdessä kuivatussuunnittelijan kanssa.  Loppuviikolle mahtui myös muutaman pihan kevätkunnostustyöt. Olin myös mukana seuraamassa kuinka suunnittelun aloituspalaveri etenee ja miten suunnittelusopimus laaditaan.

Kesän kukkaloistoa
”Töiden lomassa ehdimme myös ihailemaan kevään kukkaloistoa.”

Tähän mennessä olen saanut paljon erilaisia työtehtäviä pihasuunnitteluun ja konsultointiin liittyen. Tehtävät ovat olleet mielenkiintoisia ja olen päässyt oppimaan paljon uutta. Olen oppinut eniten uutta erilaisista asiakaspalvelutilanteista, mikä onkin tärkeää tällä alalla. Olen nähnyt kuinka kiireistä yrittäjän arki voi olla ja mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon, että työt sujuvat suunnitelmien mukaan. Odotan innolla tulevia työpäiviä, uusia työtehtäviä ja suunnittelukohteita!

-Hanna-